ההנפקה הגדולה בהיסטוריה יצאה לדרך.. אנט פיננסים מבית אליבאבא

תוכן עניינים

לשתף זה כייף:

ההנפקה הגדולה בהיסטוריה יצאה לדרך , אנו מדברים על אנט פיננסים – הזרוע הפיננסית של ענקית קמעונאות הסינית – אליבאבא . את צעדיה הראשונים עשתה אנט פיננסים ב2003 כזרוע פיננסית בתוך אליבאבא , בתחילת הדרך שימשה כשירות להעברת כספים וכארנק דיגיטלי לתשלום בבית העסק , עם מרוצת השנים הפכה לאפליקציה פופולארית בסין למתן אשראי וכן שירות להשקעה בנכסים מניבים.

עיקרי המודל העסקי

ע”פ ג’ק מא מייסד אליבאבא – אנט פיננסים היא חברת טפ-פין , המשמעות היא שהיא שמה בקדימות את הצד הטכנולוגי על פני הצד הפיננסי. אנט בהתפתחות העסקית שלה עברה משירות בו היא מנהלת את הכספים של המשתמשים בעצמה למצב בו היא עומדת בין הלקוח מבקש ההלוואה לבין הבנק שיעמיד את אותה ההלוואה ומשמשת כמתווך פיננסי , ההכנסות מפעילות זו מקורה בעמלה טכנולוגית שהיא גובה מהבנק כאשר הסיכון הוא על הבנק נותן האשראי. הסיבה לכך נעוצה בסכומי הכסף האדירים שאנט החלה לצבור ולאור התערבות רגולטורים שדרשו ממנה עמידה בהלימות הון , התערבות זו גרמה לאנט לשנות את המודל העסקי , בדיעבד מתברר שהשינוי הביא לצמיחה מואצת בהכנסות ולגידול משמעותי בפעילות.

הבנקאות החדשה – הטכנולוגיה משנה את פני הפיננסים

“אם הבנקים לא ישתנו , אנו נשנה את הבנקים ” כך הצהיר ג’ק מא ב-2008 נוכח אכזבתו מהסיוע של הבנקים לעסקים הקטנים בכל הקשור להנגשת האשראי.
נראה שג’ק מא הצליח ובגדול לשנות את העולם הפיננסי ולכופף את הבנקים לצרכיו כך שישתפו איתו פעולה ונהפכו לצינורות טיפשים למתן אשראי אנט פיננסים נהנית:

  • מ711 מיליון משתמשים חודשיים פעילים.
  • אפליקציית עליפיי היא הערוף החשוב ביותר לשיווק מוצרים פיננסיים לקהל , במיוחד עבור סינים צעירים שהתרגלו לעשות הכול בלחיצת כפתור.

אחת הבעיות בסין היא היעדר סוכנות דירוג אשראי, קיימים פערי מידע מהותיים על לקוחות בסין בדגש על תיעוד ההיסטוריה הפיננסית שלה ולאור כך הבנקים התקשו לתמחר סיכון ולקבל החלטות , אנט הצליחה לפתור זאת באמצעות פיתוח בינה מלאכותית וביג דאטה שיוצרת מערכת דירוג אשראי חדשנית ורלוונטית, לאנט מידע בלתי מוגבל להיסטוריה הפיננסית והרגלי הצריכה של הלקוחות , ובאמצעות האלגוריתם והכלים הטכנולוגיים מצליחה אנט תוך שניות לאשר עסקת אשראי , בזמן שכל חווית השירות כולל מילוי הטפסים לוקחת פחות מ3 דקות . לאחר אישור ההלוואה אנט מעבירה לבנקים המלצה לאישור ההלוואה, כאשר הבנק נהנה מהכנסות הריבית עם נטילת הסיכון בעוד שאנט נהנית מעמלה טכנולוגית על העסקה .

הסיבות העיקריות שהבנקים משתפים פעולה עם אנט

  1. הכוח השיווקי הרב של אנט לשיווק מוצרים פיננסיים לקהל.
  2. הטכנולוגיה העדיפה לדירוג אשראי.

    הסיבות האלו גרמו לבנקים לשתף פעולה עם אנט כאשר הם נוטלים את הסיכון על חלוקת האשראי ובעצם הופכים לצינורות טיפשים לחלוקת כסף בעוד שאנט מנהלת את הממשק מול הלקוח, זיהוי הצרכים והקשר השוטף.

ההיבטים הפיננסים

אנט מכוונת לשווי מעל 300 מיליארד דולר, יותר מהבנקים האמריקאים הגדולים וחברות האשראי הגדולות , נראה שהשוק מתגמל חברות יעילות, צומחות עם יתרונות טכנולוגיים על פני בנקאות מסורתית , למרות שההכנסות והרווח נמוכים בהרבה מהבנקים הגדולים בארה”ב השווי גבוה יותר , רואים זאת גם בשווי של פייפ אל מול הבנקים המסורתיים בארה”ב. לא פלא שכאשר אנו פוגשים קדמה טכנולוגית בעולם הפיננסי, חברה יעילה שמעסיקה 16,000 עובדים בלבד ש-70% הם אנשי טכנולוגיה, מחזור עסקאות של 17 טריליון דולר (פי 25 מפיי פאל), והוכחה של מודל דירוג אשראי שעובד ( רק 1.5% מהלקוחות בכשל אשראי) אנו מגיעים לתמחור כזה נראה שאנט מייצגת את העתיד הפיננסי בשירות מתואם לקוח לצרכים המשתנים, במציאות כזו אין ספק שאנט תוביל את המגמה העולמית של עולם הפיננסים.

היה מעניין?

הרחיבו את הידע וקראו עוד מאמרים

מניות בנקים בישראל

איך בוחרים אפיק השקעה רווחי וסולידי? ולמי מיועדת הדרכה פיננסית? אפיק השקעה בוחרים על פי מידת הסיכון והתקופה המבוקשת. התאמה אישית של אפיק השקעה לצרכים

מה וול- מארט מחפשת בטיק טוק ?

לאחרונה נודע כי וול מארט- ענקית הקמעונאית צפויה לרכוש 7.5% מטיק – טוק בשיתוף עם אורקל חברת התוכנה.השאלה הנשאלת מה לחברה קמעונאית מסורתית בת 58

מה זה NFT?

שווי השוק של תחום הNFT כבר מגיע ל-12 מיליארד דולר ונראה לי שאי אפשר להתעלם מזה יותר. בדיוק כמו שהקריפטו לא הולך לשום מקום. גם

דילוג לתוכן