10 טעויות נפוצות של משקיעים בשוק ההון

תוכן עניינים

לשתף זה כייף:

לעיתים קרובות המשקיעים מבצעים צעדים שגויים ובסופו של דבר משלמים מחיר כבד. ולא מדובר רק בכסף שהמשקיעים מפסידים, גם הביטחון נפגע.

להלן מספר טעויות נפוצות שעל המשקיעים להימנע מהם במצבים כאלה:

1. מנסה לתפוס את התחתית:

בשוק נופל אף אחד לא יודע מה יהיה החלק העליון או התחתון המדויק.  מכאן שבמקום לנסות לחזות את התחתית, על המשקיעים לקבוע את השווי ומחיר היעד של כל מניה בה הם מתכוונים להשקיע לפי השיטה בה הם נוקטים, כלומר בסיסי, טכני וכדומה.  זכרו, אם תחכו יותר מדי עם הקנייה, עד שכל חוסר הוודאות יוסר, תוכלו להמשיך ולחכות.

2. קריאה לא נכונה של החדשות:

בהשקעה בטווחים קצרים המשקיעים מנסים לפענח חדשות ומחקרים על מניות שהם מחזיקים או רוצים להחזיק. עם זאת, הם גם מחפשים מידע או אותות התומכים באמונותיהם ונוטים להתעלם מנתונים המפריכים את התזה המקורית שלהם.  הטיה באישור זה עובדת שעות נוספות במהלך שוק נופל ויכולה לעוות את שיקול דעתך לגבי המצב ולהביא אותך להחלטה גרועה. 

3. חוסר סבלנות:

סבלנות היא אחד המפתחות להצלחה בשוק המניות.  הדבר היחיד שאתה צריך לעשות בשוק המניות הוא לקנות מניות טובות ולתת להם זמן לצמוח.  עם זאת, רוב האנשים שמפסידים כסף בשוק המניות הם כאלה שאין להם סבלנות.  למרות שרבים מהאנשים האלה מצליחים למצוא מניה טובה, הם לא מסוגלים להרוויח סכום נכבד מההשקעה מכיוון שהם לא מחזיקים מעמד בזמן קשה.  למעשה, אם הסיבה לירידת המחיר קשורה לגורמים חיצוניים ולא לשינוי ביסודות המניות, החזקת המניות זמן רב יותר עשויה להתגלות כפורה. 

4. שינוי אסטרטגיה לטווח הארוך:

בדרך כלל במהלך שוק דובי המשקיעים מנסים לשנות את אסטרטגיית ההשקעה שלהם.  זה מערער את האסטרטגיה ארוכת הטווח שתאט את קצב השגת המטרה.  הדרך היעילה להתמודד עם אירוע לטווח קצר זה היא על ידי בניית תיק בר קיימא לטווח הארוך. 

5. צורת התבוננות בשווקים:

משקיעים רבים צופים 24 שעות ביממה בסיקור תקשורתי על שוק המניות במדיות השונות.  בתקופות של נפילות בשוק, כמעט כל הסיקור יהיה שלילי.  חשיפה רבה לחדשות שוק שליליות כל יום יכולה להשפיע על הרגשתך בדרכים לא רציונליות.  זה יכול לגרום לך לפקפק בתזה שלך, גם אם היא מבוססת על עובדות מוצקות.  לכן, עדיף לא לפתח אובססיביות לחדשות הרעות בתקופות אלה, ולגבי התקשורת – הכל במינון הנכון. 

6. הגדלת המינופים:

השקעה ומינוף שוליים יכולים להניב תשואות גבוהות, אך גם להוביל להפסדים גדולים.  יש להימנע משיטה זו של השקעה בכל עת, ובמיוחד כאשר השווקים תנודיים.  נטילת מינוף מחייבת שההשקעה תרוויח תשואה שווה לפחות לשיעור הריבית שאתה משלם על ההון המושאל. 

7. מגוון יתר:

משקיעים מסוימים עשויים לנסות להפחית את הסיכון שלהם על ידי פריסת כספם על יותר מדי מכשירים, מגזרים או אפילו חברות באותו סקטור.  בטח, זה יעזור לך להגביל באופן זמני את החיסרון ולרפד את התיק הכולל שלך, אולם זה גם ימנע ממך להרוויח בצורה משמעותית כאשר השוק יתאושש. 

8. להיתפס במלכודת ערך:

מלכודת ערך מרמזת על לכידה במניה שהמחיר שלה נראה מאוד אטרקטיבי כשהשקעתם, אך היא ממשיכה להישאר נמוכה במשך תקופה ארוכה, מכיוון שבכל זאת היא לא הייתה יקרה במיוחד.  אפילו משקיעים מנוסים נוטים לטעות בקניית מניה מכיוון שהיא נפלה בצורה חדה.  מה שירד הכי הרבה לא בהכרח יקפוץ הכי הרבה.  מחיר המניה הוא רק הצעת מחיר בשוק, וכשלעצמו אין לו שום משמעות.  יש למדוד זאת בשילוב עם ביצועי החברה, רווחיה, שווי ספרה, דיבידנדים וכו ‘. מניה במחיר גבוה עשויה להיות זולה על בסיס הערכת שווי, בעוד שמניה במחיר נמוך עשויה להיות יקרה מאוד אם בסיס העסק אינו תומך במחיר זה. 

9. רגשות שמעיבים על שיפוט:

הדבר הראשון שאנשים עושים כאשר הם חווים הפסד זה או להגדיל את ההשקעות בחדות או לצמצם השקעות בחדות.  לאמיתו של דבר, אם הפסדת קודם לכן, אין כל ערובה שזה לא יקרה שוב.  כשמדובר בכסף, אחד משלושת הרגשות שולט בנו: בצע, תקווה ופחד. 

רוב האנשים מפסידים כסף או לא מצליחים להרוויח בשוק המניות לא בגלל חוסר אינטליגנציה, אלא בגלל חוסר היכולת לשלוט ברגשות תוך קבלת החלטת השקעה. 

10. קניית מניות בניגוד למגמה:

בשוק דובי תמיד יהיו מניות שנעות בכיוון ההפוך.  משקיעים רבים רואים בתנועת המחירים אישור לחוזק האיכותי שלה מבלי לטרוח לנתח את המניה.  לפיכך, הם יכולים בסופו של דבר להיתקע עם מניה יקרה מדי או מניה בינונית שהגיבה לעדכון ספציפי של החברה או הסקטור.

היה מעניין?

הרחיבו את הידע וקראו עוד מאמרים

השכלה פיננסית בשוק ההון

השכלה פיננסית – למה זה חשוב

השכלה פיננסית בסיסית והתמחות בשוק ההון העולם הכלכלי המורכב שבו אנו חיים, הריבית האפסית, הרפורמות שעבר שוק ההון והביטוח הפנסיוני, ובנוסף לקידמה הטכנולוגית הביאו להגברת

דילוג לתוכן